älskade ponni plutt

Red min lilla söta ponni idag <3

red ut med mamma ,skulle visa henne en väg på 30-40 min men den vart jätte mkt längre.Har bara riditi den förut och då kom jag typ inte på samma stig eller ja ,kom nog inte från samma håll :P hahah. Men iaf Bugatti har blivit lite dålig i magen och tuggar inte maten ordentligt eftersom att han är så pass gammal att alla tänder sitter inte i munnen på honom. så då kan ju inte han göra sej av med maten lika ompakt som förrut sånu typ bara rinner det ur honom :/. Marie trodde först att det var fång som var på gång ,för han har haft fång en gång förut och det var samma årstid som nu :s . Så då kan han vara på ett rikigt jävla humör. Riktigt arg och tjurig han har typ pms tror jag. Men så när jag ledde ut honom ur stallet och han inte fick äta gräs och jag skulle börja sitta upp då bet han mej på armen. Det gick hål,men annars ingen fara fick göra rent det sen. Men ändå .. <3 Gubbe sur :/ HAHA gubb sjukan kommer :00 XD .



Gris rundan.

I torsdags red jag ut  på lady med marie (cilla) och lina (buggis). Vi red runt borta vid grisarna och så visade marie lite vägar(har inte ridit så mkt därut). Gick bra hon va väldigt pigg framåt :) ja älskar Lady hon är så härlig, och i igår (lördags) så hoppade jag henne, på Ingelas volt, gick suveränt :P . Men va lite svårt att få runt henne i Galopp,volten är ju liksom lite liten tkr jag :') men nästa gång jag hoppar ska jag ha typ samma hinder (två på varje långsida) och sen bara kunna rida runt i galopp x) .





Trötta hestar.

Red på Lenas häst ,Paloma . Lina red oxå juni. Paloma var jätte trött(juni oxå) så hon vägrade att gå ,brukar vara tvärtom x) . Men eftersom att dte här var första gången jag red henne så testade hon mej lite oxå. Vart inte mkt ridning men fick nåon galopp iaf ,hon bockade osv :'') . Juni vägrade oxå gå,men hon brukar oxå vara lite lat för sej men brukar komma igång senare. Men nej.



Paloma.

Har iaf vart och köpt en ny sadel. En allround mot hopp,brun. Köpte den av en tjej som jag tror om jag inte missförstog Har ägt Lady tilllsammans med Sara en gång i tiden. Men iaf så skaffade hon en häst och nu har hon sålt den och har MASSOR av häst greor som hon nästan ger bort :P så köpte sadeln och fick ett bucas täcke ,massa stibyglar,hovkratsarvojlockar osv . Men så Lady har haft den sadeln förrut ,så vi vet att den har iaf passat.Får se hur den ligger imorgon :P








Pigg hest

Hade som sagt en pigg häst. Red för Marie idag och Lina prov red Bugatti eftersom att hon ska rida med mej ibland. Saknar han enormt mkt <3 Min söta lilla ponny-plutt .

Försökte få henne att trava i ett lugnt tempo men samtidigt hålla frammåt bjudan. Hon testade mej mkt idag. Fick reda av Marie att hon bara har gjort det till en grej att klia på benet för att slippa det jobbiga ,haha. Tog tag i henne lite mer idag och red på ordentligt , hon ville inte . Men så ska hon hålla på och testa och greja så hon slänger  med huvudet för att jag ska släppa efter, så att hon inte skulle behöva arbeta, haha söt. Hon stannade ibland och vägrade gå osv. Men jag lät henne inte vinna och hon insåg snabbt att hon hade en lika envis ryttare som hon själv XD. jaa.. Hon vart lite arg när hon inte fick göra som hon ville så en gång backade hon och börja smått stegra ,haha :') . Men efter ett tag när hon inte bråkade fick hon galoppera runt ängen :P . Jennifer var med och fotade så det vart lite bilder :) .

Hahah buggis är såå söt. Det tar ett jätte bra tag tills man lär känna honom och hittar alla knappar . Jag lärde mej inte honom försen i slutet av medryttar tiden på honom . Men Marie skulle hjälpa lina så hon tog lite i tyglarna och vips gick han på tyeln. Och sen går han så en liten stund xd . :P och sen går han där och ser söt ut. Men sen blir han sitt vanliga lilla jag när man inte hittat knapparna (som är väl gömda). :) och då ser han nöjd ut över att inte behöva jobba så mkt XD sööötare ponny får man leta efter <3

Bilder;


Buggis vanliga jag (när inte knapparna är där)



Buggis med Maries magsika fingarar XD


Jag och söta Lady , Mina skänklar flyyyger högt XD



Little Lady <3





Måndags

I måndags red jag Och erica ut till hacksta ö. Hon red bugatti och jag red Lady ;) . Gick bra , tog en galopp när vi kommit in till hacksta ö ,hon tog galoppen precis när jag bad henne om det :D ja ,hon kan galopp men det kan vara lite svårt eftersom att hon håller på och testar, har gått på travet och har lät att komma in på travar-traven och så har hon ju inte tagit galopp fattning så jätte långt tillbaka :P . men iaf till och med Buggis tar några trav steg till innan han fattar galopp , så. . Men Red runt ön , hon slängde jätte mkt med huvudet och kliade sej hela tiden på benet. Men men , red sen en liten stund på ängen :) . Försökte mej på att rida på volter , men lyckades inte så där jäätte bra , hon ville bara springa(hon testar mej som sagt men är oxå pigg som om hon hade krut i havren ) , hahah. Men så tillslut gav vi oss hemmåt , ganska snabbt då buggis hade stuckit iväg med erica , han skulle tydligen hem sa han ;) . hon fick stopp på honom och vi kunde sen skritta hem x)
. Smörjde alla träns delar och fick totalt ihopp 3 st :P



Jag och little lady :P vet att min sits inte är okej på vissa bilder men får inte så bra stöd från sadlen som jga skulle behöva så skänklarna flyger ;) ska troligtvis köpa en ny :)


Sandra larsson häst ägare :DD

kl 18.10 den här fina söndagen vart Little Lady min :''D  skrev på alla pappren och sånt då , så nu kommer ni se denna underbara ,tuffa lilla tjejen på bloggen :P

Lite om Lady;

Hon heter Little Lady och är ett varmblods sto på runt 150 cm. Hon är ingen nybörjar häst och ÄLSKAR som sagt att hoppa. Då hon mest är skogsriden kommer jag att rida till henne lite mer så att jag ev kan tävla henne lite grann ;) . Hon är efter Spotlite Lobell och undan heter Able Lady . Hon har gått på travet tror jag. Och innan Sara och Ann (som ägde henne innan oss) hade henne hade mammas kompis Maria ,Lady (o Mirella) .
Hon är av färgen mörk brun :P .



(vet att min sits är helt underbar ;) )




Lördag 21/8

Var ute och fotade Sara när hon hoppade Lady i lördags.Hon hoppade först en räcke och började lågt och klättrade sedan upp. Sen hoppade hon något cavaletti ,studs liknande . Sen när hon hade hoppat en liten stund fick jag hoppa upp. Jag hoppade bara lite på räcket ;) . Men tyckte att hon liksom bara rusade på mot hindret så Jag lät henne smyga fram i sakta trav eller skritt och sen någon meter framför ta satts och hoppa över. Den här hästen ÄLSKAR verkligen att hoppa och är duktig på det :P . Men iaf här har ni lite bilder ^^ .







Hahah , Lady tyckte att jag tog för lång tid på mej och försökte hela tiden rusa in i stallet osv . Och när hon inte fick det började hon naffsa efter mina fötter och när jag hoppade av naffsade hon mej på knät XD haha söt ;) .



Torsdags

Han tyvär inte kunnat blogga dom senaste dagarna , har ju liksom inte haft något att skriva om ;)  .

Men iaf, i torsdags Red jag Buggis på stubbåkern , han hade blvit lite stel i ryggen så jag lullade bara runt lite .
Red på hackamoret , utan krav  och på raka spår . Red typ 10 min på stubben. Han är allt söt han. sen red jag runt hacksta ö ^^ . Skriver mer imorgon ,för då kommer jag avslöja suprisen :DD . Inte så där jätte kul för er , men jag ser fram emot det x) . 


foto: jag


nothing!

har inte vart något hos chobben idag, imorgon blir det longering igen! ;)
puss på det sålänge <3


överraskning!

sandra kommmer komma med världens bästa överrsakning snart! :DD
så glad för hennes skull <3

Ridning i skogen

Lullade runt lite i skogen och kollade upp lite nya stigra osv.

Hittade en stig som ledde fram till några hus och ett stall :P . Men fick vända efter inte alls så långt :/ . jag ÄLSKAR verkligen att hitta nya vägar och stigar  :D   men sen så fortsatte jag på den "stora" stigen som jag gick av ifrån i början och tog en liten sväng runt i skogen. Gick bra , hade som vanligt en pigg och glad  ponni :').   När vi var ute och luffsade i skogen kom jag på en sak . Tänk vad häftigt att kunna träna in typ galopp på kommando och bara när man sitter från ryggen tillslut kunna säga galopp så kommer hästen fram i galopp?XD inte för att jag kommer kunna lära Buggis det eller så ,men jaa :P

Bugatti snubblade flera gånger på hem vägen när vi skrittade på långa tyglar .Han verkade inte öm eller så Men ska ta det lugnt i morgon om han känns lika snubblig.Han brukar ju inte vara snubblig även fast vi skrittar på långa tyglar :/ men får som sagt kolla morgon .


saknar

saknar tiden när han gick som en klocka, jag behövde knappt rida.
jobbade super bra och fint, pigg och stog aldrig emot, bjöd mot hinder.

ååh snälla ge mej den perfekta tiden igen :(<3


bild från i måndags, skritta innan, helt emot :(

senaste ritterna.

måndag- hoppade lite, eller försökte, glöm passet!
tisdag- red med lite mer krav, glömmer rid passet!
idag fick han vila, och kommer få göra ett tag, ska åka till sheanke (stavning?) en kille som kollar om hästen mår bra, jätte bra gubbe. för chobben är inte helt ren! :(





fina izzy <3


Ridning

Red Bugatti på ängen tillsammans med Sara på Mirella. Red i skritt trav och galopp, inga större krav. Han känndes ganska seg men vart pigg i galoppen :P . På vägen hem så vart han rädd för något och typ galopperade iväg några meter . Hahah , och jag var ju inte med på de och satt lite tillbaka lutat. Och så helt plösligt får han ryck och jag hamnar så att jag nästan ligger ner på rygg på honom. Och kan inte häva mej upp för att det går så snabbt , men lyckas få tag på tyglarna och bromsar in honom . Hahah höll på att dö XD. Men jag fick lite ont i rygg och nacke, hoppas att jag inte känner av det imorgon då jag har haft /har problem med ryggen xP .



Sara och Mirella .



Jag och Bugatti .



Jag och Buggsi .



sen åkte vi till jossan och tog kort när hon red chobben ,hann inte ta så mkt bilder .

dålig bild ,jaaop.


Uteritt med Lina och Lena.

Följde med Lina sen efter tävlingen till En tjej ( vuxen ) som heter Lena. Lina brukar rida hos Lena och red i början en häst som heter Juni men rider nu en annan häst som heter Simon.

Lina red ju som sagt Simon , Lena red Paloma och jag red en nordsvenskt sto som heter Juni. Juni drar typ timmer i skogen och är väääldigt stor och maffig. Vi red ut i typ 1,5 timme. I skogen hittade vi oxå ett litet hinder på typ 40 -50 cm. Juni hoppade det jätte fint, trodde inte hon hoppade bra eftersom att hon är så stor   :D  .
haha ,men det gjorde hon. Men nästa gång ska jag oxå följa med och kanske börja rida med Lina där, fast då skulle jag få rida paloma .Ett jätte fint halvblod.  Vi skulle rida på en volt på en äng men juni vägrade gå ,jag använde spöt ,rösten ,sättet och skänklarna men inget värkade funka på henne -.-  så efter att få fått några trav steg (bara för att inte låta henne vinna) gick vi hem .
Får se när vi kommer ut dit nästa gång :P


JUNI

LINA OCH SIMON

dålig bild ,men ja
PALOMA





Tävlingen

Var ju som sagt och tävlade i lördags. Hoppade först 50 cm och efter anmälde mej sen till 60 :P

50 cm

på banan Gick det  inge bra, han var inge taggad alls och jag red inte så bra. Men ingen rivning där. Sen kom vi ut till terrängen. Alla hindrena var täckta av löv, bark osv.  Bugatti trodde dom skulle äta upp honom.. Så han vägrade på nästan alla , men hoppade iaf när jag lagt en volt. Vit rosett.


60 cm

Här var både jag och hästen taggade och så hade jag ett spö med mej (men använder det aldrig på honom) .
Heheh, jag tappade ena stigbygeln några meter framför första hindret men hann fånga den och hoppa hindret innan iaf ;)  .  hela banan gick jätte bra :D .  I terrängen hade han ju sätt alla hindrena, så nu ÄLSKADE han det verkligen, fick knappt stopp på honom x') . Synd att dat inte gick på tid .. HAHA ;)  . Grön rosett.

Super bästa söta ponnyn <3


vann oxå först en grimma till pollen (på bilden )  sen vann mamma ett grimmskaft som hon gav till mej . Och sen vann jag oxå en ask med vita gummisnoddar och en knopp- kam .





Första hindret på frammhoppningen . 50 cm



släpps ut till terrängen .



fram hoppningen , 60 cm.


60 cm



underbara ponny <3

Tack lina för alla fina bilder :)





:(

har ingen data, och mammas får jag inte låna :(
ska fixa min nigon dag, sen börjar det med en super uppdatering!
kraaaam jossa!

hej

hej

Finfina killen.


Red idag först kanske en kvart på ängen,Han var pigg men lyssnade endå bra.Han var riktigt fin idag,alla knappar var på plats :) blir så glad när det går bra ,så jag höll inte på så länge utan ville bara att det skulle vara kul idag.Red sen till hacksta ö (ligger typ hundra meter därifrån) ,red upp på den så att han fick klättra lite ,och red sen snabbt runt ön och tillbaka igen.På vägen till ängen bråkade han lite ,men gav sej sen.


ska snart åka till kvalle ,med erica och mamma.slänger ev. upp bilder sen :')





Har en liten fråga,

Till tävlingen på lördag,ska jag då ha ett vitt schabrak med typ lite gulliga kanter eller ska jag ha ett likadant schabrak fast typ ljust brunt som det står Bugatti på?


Ridning på ängen.


Lina följde med till stallet idag ,hon fick rida en liten stund oxå.

Men iaf  idag var en kaos dag. Han lyssnade inte så bra och var lite ofocuserad.Han gick ganska fint osv ,men han vart lite döv på högra sidan -.- han ville bara springa hela tiden och så.Men gick så där,gick efter att få en lydig häst .Men jaa ;) vågade inte rikigt rida så mkt idag ,pga att vi hade inte så mkt bra mark att rida på och det var lite blöt på vissa ställen.Men ,men hoppas på att få ordning på våran sk. volt så att vi kan rida där ist :P  annars så var han duktig på hem-vägen ,han som brukar vilja springa FORT hem tog det relativt lugnt på hemvägen :D duktig hest .

Ska jag slänga upp fler rid-övningar?och till vilken sorts hästar?unga,gammla ?hoppningmark arb. eller dressyr?

blir ganska tråkiga inlägg nu när jag inte har kort på dagens ridpass,måste bli ändring på det !:') (vi glömmde kameran idag :/ )


Ny häst i stallet!

Nu har hon äntligen kommit hem :D

Silvy som hon kallades i sitt förra hem Är en stor flug-skimmel ,halvblods sto.Hon kommer antaglingen inte kallas det ,hon heter egentligen något på silver något :P 
Men iaf Marie och jag red tsms idag ,vi red bort till en åker några hundra meter bort från stallet och red lite där.Jag jobbade på dressyren ,han gick väldigt fint och mindre fint ibland.Hon var inte riktigt koncentrerad då jag inte ridit där förut och för att det var en ny söt tjej med oss,men men  ;)  Marie kännde bara på henne lite och försökte lära känna henne :P    Bugatti som på vägen dit gick mkt fort men kom ändå flera meter efter marie var några meter innan marie på hem vägen xP och han vägrade stanna när vi stannade och prata med en tjej så jag fick rida runt på volter med en pigg buggis :) Märks inte att han är gammal x)  heheh

Har fått start tiderna till tävlingen nu ;)
Kommer lägga upp min outfit till tävlingen sen.


förlåt från min sida!

är på semerster, har inte sagt det.
men jag åker hem i morgon, så veckorna får ni bra uppdate.
har gjort massa varje dag och även idag.
nu ska ja fortsättta va med mina fina vänner!
PUSS ;*


Dagens rid-pass

Konditions träning idag med.

Idag var det varmt,det ogillas.det är nästan så att jag längtar till vintern,men INTE hösten(föör mörkt :S ).

Men iaf skrittade typ hälften av ritten och hälften galopp.Galopperade en stund och skritt imellan osv.
Gick bra,hade som vanligt en MKT pigg ponny :'P idag vart det inte några sk. rounder eller vad man nu ska säga,när han typ säger imot och inte vill gå framåt,försöker vända,stegra osv. Han vart ganska svettig idag  (men inte trött) så han fick en dusch när vi kom tillbaka ^^ 
Såg oxå att transporten var borta idag ,och Marie :D
det betyder att hon kanske är och hämtar polen ;D KUUUL ! (Y)


Någon som vill ha någon speciell ridövning ,t ex hoppning till unghäst eller någe?







Konditions träning


Har börjat konditions tränat Buggis lite inför tävlingen.Visst tror inte att han kommer att få upp flåset tills dess men han behöver ha lite kondis ändå ;)  travade nästan hela tiden idag ,med lite skritt pauser i mellan :) PIGG ponny.Han var lite bråkig i början och gick ner i diket osv.men fick fram honom tillslut.

han vart inte liite pigg sen ,han sa att han var en islandshäst och trodde typ att han tölta ?x''D haha,men hade svårt att hålla honom på slutet :P

as pep till tävlingen (även fast det bara är en mini tävling då) :DD


Lilla söta Lime galopperade vidare till trapalanda idag.där kan han galoppera hur mkt han vill utan smärta eller gränser <3



Hopp-träning

Jag,Marie och maries dotter Tova åkte idag till vårnäs ridhus(VRF) och hopptränade inför tävlingen.
Buggis sa att han inte var en dag äldre en 10.han visste nog vad som var på gång ,gammla vanor ;) han är söt.

Började hoppa lite smått på ett kryss och hoppade sen en liten bana på tre hinder.Gick så där.Tänkte för mkt på att byta galopp osv.Hoppade oxå två hinder på en åtta ,gick ganska br ai lsutet tycker jag.Är nöjd :) Om det går så här bra på tävlingen så kommer det bli jätte kul :P flöt på bra ,ingen rivning ,ingen vägring :') 

Tova red lite på slutet ,kort som hon är (knappt nedanför sadelkåporna) fick hon banka hårt för att buggis skulle gå framåt.Han känner att hon är nybörjare så han tar det mkt lugnt med henne :)
han hittade en spegel och såg en snygging där ^^ stog och speglade sej,har aldrig sett en häst som tycker om att se sej i spegeln ?xd  

glöm inte att vi har en ny mail så om du har någe frågor ,tips osv så maila till:

[email protected]






RSS 2.0